Η Παρασκευή

1. στις οχτώ το πρωί, πήραν από το e-shop τηλέφωνο, για να μας φέρουν σήμερα (το παραγγείλαμε χθες) το κινητό της Ελένης.
μετρητά δεν είχα και έπρεπε να πάω να σηκώσω από το μηχάνημα, με την κάρτα.
όμως δεν επιδίδομαι στο συγκεκριμένο σπορ κι έτσι το τηλέφωνο θα έρθει τη Δευτέρα.
γκρίνια-γκρίνια-γκρίνια!
2. πηγαινόφερα εγώ το Ραφάκι σπίτι-σχολείο και τούμπαλιν, καθότι η κουμπάρα, η οποία κάνει συνήθως αυτή τη διαδρομή, σήμερα εξέδραμ.
στην είσοδο του σχολείου και αφού τα παιδιά είχαν πει την προσευχή και είχαν προχωρήσει ήδη στις τάξεις τους, ήρθε τρέχοντας μια μαθήτρια δωδεκάχρονη, μπλέχτηκε στα πόδια μου κι έπεσε στο γόνατο.
δεν χτύπησε αλλά κλαυθμήριζε συνεχώς.
αν και δεν έφταιγα, ζήτησα συγγνώμη, τρις: η μεν μητέρα της μου γύρισε τα οπίσθια περιφρονητικά, η δε κόρη, μου γύρισε το κεφάλι ρουθουνίζοντας.
έπειτα κι οι δύο, πήγαν στον δάσκαλο που καθόταν στην εξώπορτα του σχολείου και έκαναν τα παράπονα τους.
γκρίνια-γκρίνια-γκρίνια!
3. αύριο, δεν θα κάνω την καθιερωμένη μου έξοδο στο μάκρο ή στο ικέα ή στο λιρόι, γιατί ο Χρόνης-μαθητής έχει μάθημα το απόγευμα κι έτσι θα καθήσω σπίτι, να δω την 5η σεζόν του νιπ τακ. εκεί να δεις
γκρίνια-γκρίνια-γκρίνια!
4. το απόγευμα ήρθε ο αδερφός μου κι είχαμε μια έντονη συζήτηση. μιλούσαμε όλο και πιο δυνατά, προσπαθώντας να σκεπάσει ο ένας τη φωνή του άλλου, μέχρι που ΟΛΟΙ έφυγαν απ' το δωμάτιο κι έμεινα μ' ένα λαιμό σχεδόν κλεισμένο.
γκρίνια-γκρίνια-γκρίνια!
5. τώρα, είναι δώδεκα παρά η ώρα , το Ραφάκι είναι στο κρεββάτι του και κοιμάται, η Ελένη στο λαπ τοπ της κάτι ψάχνει, ο Χρόνης στο δικό του διαβάζει για το αυριανό μάθημα, ο Οράτιος κουρνιάζει στην κούνια του, η Πόπη ανεβασμένη στον βράχο της χαζεύει, η Νέλλυ κυνηγάει την Ακκα κι εγώ, διαπιστώνω πως μια ακόμα Παρασκευή έχει περάσει.
μια Παρασκευή, που αν σκύψεις και κοιτάξεις καλά, αν αφουγκραστείς την ήσυχη αναπνοή της, αν ακουμπήσεις τον παλμό της, θα διαπιστώσεις πως τελικά ήταν μια Παρασκευή όμορφη.
παρ' όλο που υπήρχε τόση..
 γκρινια-γκρίνια-γκρίνια!