Κι άλλα Δώδεκα (η Λίστα)

1. να πλύνω τον χαμό που έχει συσσωρευτεί στο καλάθι με τ' άπλυτα και που οσάκις τον βλέπω, αναπηδώ λες και σαλεύει ένα αστραπόφιδο κάτω ακριβώς από τις βρώμικες κάλτσες.

2. να κυνηγήσω άπονα την Ελένη μήπως και την πείσω να σιδερώσει τον χαμό που θα πλύνω -στην ανάγκη να την δωροδοκήσω με ό,τι έχει ανάγκη. μία καινούρια μάσκαρα ίσως; μόνο τέσσερις μέτρησα σήμερα στο τσαντάκι της..

3. να στύψω μια πορτοκαλάδα στο Ραφάκι, γιατί μου τη ζήτησε τόσο ευγενικά..
("μαμά, όταν σου περάσει το εγκεφαλικό, θα μου κάνεις μια πορτοκαλάδα;"
"ποιο εγκεφαλικό βρε; ημικρανία έχω! η-μι-κρα-νί-α!!"
"καλά, αυτό.."
)

4. να εξηγήσω στο Ραφάκι, πως "εγκεφαλικό" είναι αυτό που πέρασε ξυστά απ' το κεφάλι μου, όταν είδα την αδερφή της να ποζάρει στο fb μ' ένα τσιγάρο στο χέρι και μισόκλειστα τα μάτια απ' τον καπνό. η μασκαρού!

5. να εξηγήσω επίσης στο Ραφάκι, πως αυτή, δεν θα έχω τη χαρά να την καμαρώσω πάνω στη μπάρα: θα μ' έχει στείλει προ πολλού η αδερφή της μ' αυτό το "εγκεφαλικό" που λέγαμε..

6. να εξηγήσω και στις δυο τους, πως όλη μου την περιουσία θα την αφήσω σ' εκείνη που θα μου τρίβει καθεβραδύς και για ώρα πολλή τα πόδια, κατά προτίμηση τραγουδώντας!
να διευκρινήσω πως δηλώσεις τύπου "δε σφάξανε!" λειτουργούν εις βάρος τους.

7. να πάψω να προσπαθώ να περάσω τον Χρόνη απ' τα φανάρια κρατώντας τον από το χέρι: διαμαρτύρεται πως έχει μεγαλώσει πια και τα καταφέρνει μόνος του.

8. να σταματήσω επίσης να του φωνάζω στο makro "πρόσεχε! έλα δω! μη χαζεύεις! πρόσεχε!" και στο αυτοκίνητο "πιο σιγά! πιάσε δεξιά λωρίδα, πιο σιγά!"

9. να πάψω να χώνω τα δάχτυλα μου στο χέρι της Ελένης, όπως την κρατάω αγκαζέ, όταν βλέπω καμμιά παράξενη αντίκρυ μας. η Ελένη, μου έχει ήδη εξηγήσει πολλές φορές, πως το καταλαβαίνουν (οι παράξενες) κι είναι ντροπή..

10. να σταματήσω να νεύω καταφατικά χαμογελώντας, όταν δεν καταλαβαίνω καν τι μου λένε.
τις προάλλες μου μιλούσε μια κυρία χαμηλόφωνα και μάλιστα με πολύ κακή άρθρωση και το μόνο που άκουγα ήταν ένα μονότονο "ψου ψου ψου ψου".
στο τέλος, περίμενε να της απαντήσω, εγώ χαμογελούσα και κουνούσα το κεφάλι, αυτή περίμενε, εγώ τα ίδια και ομολογουμένως είχα έρθει σε δύσκολη θέση..

11. να καθαρίσω τα κουφώματα, τα οποία πάνω τους έχουν τόσα αποτυπώματα, που θα έκαναν τη σήμανση από το csi να παραληρεί απ' τη χαρά της!

12. να θυμηθώ να κάνω τα παραπάνω έντεκα, στην ανάγκη να τυπώσω αυτή τη λίστα και να την κολλήσω στον καθρέφτη του μπάνιου.
ευτυχώς, η πρεσβυωπία μου είναι τόση, που αποκλείεται να τη διαβάσω ποτέ.