(η δική μας) Καλή Χρονιά


Χρόνια Πολλά και Ομορφα
Χρόνια Καλά σε όλους

χτες, λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος, ο Χρόνης με τα παιδιά βγήκαν στο κατώφλι της πόρτας, με εικονίσματα στα χέρια (παλιό οικογενειακό έθιμο απ' τη δική μου μεριά), έτσι, ώστε να μπουν στις δώδεκα και να κάνουν αυτοί ποδαρικό.

πραγματικά, μόλις πήγε δώδεκα παρά πέντε οι τρεις τους βγήκαν, ενώ εγώ έμεινα για να εκτελέσω το γνωστό νουμεράκι "τρέχω σαν αστραπή και βάζω τα ΑγιοΒασιλιάτικα δώρα κάτω από το δέντρο".

για μια στιγμή κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, όταν είδα τον "άνθρωπο" να κρατάει στα χέρια του ένα σημείωμα Ραφαηλίσιο "άγιε μου Βασίλη, άφησε μου εδώ μια καρδούλα" αλλά δεν τα 'χασα: έψαξα και ευτυχώς βρήκα μία εύκολα (καθότι το σπίτι αυτό είναι τίγκα στις καρδούλες) και ο καινούριος χρόνος ήρθε επιτέλους και με βρήκε άνετη και χαμογελαστή ν' ανοίγω την πόρτα για να μπει η οικογένεια.

πρώτη και καλύτερη πήγε να περάσει μέσα η Ραφαηλία, όπου αμέσως υποχώρησε έντρομη, καθώς μας άκουσε να της φωνάζουμε μ' όλη τη δύναμη της φωνής μας "με το δεξί, με το δεξίιιι" κι αφού πήρε βαθιά ανάσα, άνοιξε το διασκελισμό της ως ξανθός ακροβάτης και όντως μπήκε με το δεξί.

ήρθαν κι οι άλλοι δυο, κι αφου αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε και ευχηθήκαμε, ακούστηκε η λεπτή φωνούλα της Ραφαηλίας να ρωτάει διαπεραστικά:

"Φάρσα ή Κέρασμα;"

είχε μπερδέψει το halloween με την πρωτοχρονιά..

Καλή κι Ευλογημένη χρονιά σε όλους.